skip to Main Content

Vi sitter vid Esperantoplatsen nära Järntorget i Göteborg, ett stenkast från älven. Beroende på hur du kommer till oss finns det bra cykelställ, en Styr & ställstation eller parkeringsplatser i närheten. Om du åker med kollektivtrafiken rekommenderar vi att du kliver av på Järntorget eller Stenpiren och siktar mot den höga skorstenen! På hörnet mittemot finns nämligen entrén till Surbrunnsgatan 6. Kliv in och ring på…

VÄLKOMMEN!

Om du har några frågor när det gäller uppdrag som vi har gjort eller utmaningar som du vill ha hjälp att lösa är du välkommen att höra av dig till:

Ulrik Neuendorf, temaledare Arkitektur // ulrik[at]radar-arkplan.se, 031-10 98 99

Monika Levan, temaledare Landskap // monika[at]radar-arkplan.se, 031-10 98 93

Alexandra Möllerström, temaledare Planering // alexandra[at]radar-arkplan.se, 031-10 98 95

Oskar Götestam, temaledare Stadsbyggnad // oskar[at]radar-arkplan.se, 031-10 98 91

Joakim Forsemalm, temaledare Stadsliv // joakim[at]radar-arkplan.se, 031-10 98 92

Om du har några frågor av mer generell karaktär är du välkommen att höra av dig till:

Oskar Götestam, VD, oskar[at]radar-arkplan.se, 031-10 98 91

Monika Levan, kontorschef, monika[at]radar-arkplan.se, 031-10 98 93

Radar har sedan starten växt successivt med en tydlig ambition att erbjuda en bred kunskapsbas för att skapa framtidens betydelsefulla miljöer genom att ha flera discipliner representerade. Idag är vi 11 arkitekter, 6 landskapsarkitekter, 12 planeringsarkitekter, 1 etnolog och 1 ekonom. Välkommen att kontakta oss:

Sofia Ahlberg, Arkitekt SAR/MSA
031-788 10 80
sofia(at)radar-arkplan.se

Johanna Alveros, Arkitekt MAA
031-10 98 96
johanna.alveros(at)radar-arkplan.se

Mikael Broberg, Arkitekt MSA
031-10 98 98
mikael(at)radar-arkplan.se

Mia Börjesson, Arkitekt SAR/MSA
031-788 10 87
mia.borjesson(at)radar-arkplan.se

Daniel Eriksson, Landskapsarkitekt
031-788 10 89
daniel.eriksson(at)radar-arkplan.se

Joakim Forsemalm, Docent, Fil Dr Etnologi
031-10 98 92
joakim(at)radar-arkplan.se

Oskar Götestam, Planeringsarkitekt FPR/MSA
031-10 98 91
oskar(at)radar-arkplan.se

Carin Gustrin, Planeringsarkitekt (föräldraledig)
031-788 10 67
carin.gustrin(at)radar-arkplan.se

Hilda Hallén, Arkitekt MSA
031-120398
hilda.hallen(at)radar-arkplan.se

Päivi Hagström, Arkitekt SAR/MSA
031-788 16 94
paivi(at)radar-arkplan.se

Olof Halvarsson, Planeringsarkitekt FPR/MSA (föräldraledig)
031-788 00 60
olof(at)radar-arkplan.se

Åsa Hultgren, Arkitekt MSA
031-788 16 95
asa(at)radar-arkplan.se

Lina Jonsdotter, Arkitekt MSA
031-788 10 84
lina.jonsdotter(at)radar-arkplan.se

Maria Mansfield, Planeringsarkitekt FPR
031-121872
maria.mansfield(at)radar-arkplan.se

Anna Olofsson, Arkitekt SAR/MSA
031-788 10 83
anna.olofsson(at)radar-arkplan.se

Magnus Larsson, Planarkitekt (föräldraledig)
031-788 16 91
magnus.larsson(at)radar-arkplan.se

Monika Levan, Landskapsarkitekt LAR/MSA
031-10 98 93
monika(at)radar-arkplan.se

Ingrid Lindbom, Planarkitekt/MKB-samordnare/Biolog
031-788 16 96
ingrid(at)radar-arkplan.se

Axel Lindqvist, Planarkitekt
031-10 98 97
axel.lindqvist(at)radar-arkplan.se

Alexandra Möllerström, Planeringsarkitekt FPR/MSA
031-10 98 95
alexandra@radar-arkplan.se

Ulrik Neuendorf, Arkitekt SAR/MSA
031-10 98 99
ulrik(at)radar-arkplan.se

Tobias Noborn, Planeringsarkitekt FPR/MSA
031-10 98 94
tobias(at)radar-arkplan.se

Sebastian Pauly, Arkitekt MSA
031-788 16 98
sebastian(at)radar-arkplan.se

Susanna Ringnér, Arkitekt SAR/MSA
031-788 10 88
susanna(at)radar-arkplan.se

Louise Rådberg, Landskapsarkitekt MSA
031-788 10 86
louise.radberg(at)radar-arkplan.se

Åsa Setterby Modéus, Landskapsarkitekt LAR/MSA
031-788 10 81
asa.modeus(at)radar-arkplan.se

Anna Signal, Planeringsarkitekt
031-788 10 85
anna.signal(at)radar-arkplan.se

Ylva Sjöberg, Arkitekt MSA
031-788 16 97
ylva.sjoberg(at)radar-arkplan.se

Linda Wedblad, Landskapsarkitekt LAR/MSA
031-788 16 93
linda(at)radar-arkplan.se

Elin Wiman, Planarkitekt
031-788 16 90
elin(at)radar-arkplan.se

Weronica Zederin, Ekonomiansvarig
031-788 16 99
weronica(at)radar-arkplan.se

 

 

Just nu söker vi:

Intresset för Radar och våra tjänster är stort och vi har anställt flera duktiga arkitekter, landskapsarkitekter och planeringsarkitekt under det senaste året. Vi ser dock ett fortsatt behov av att utvecklas med fler kunniga och nyfikna medarbetare som är intresserade av att arbeta tvärfackligt och sökande med bostäder, stadsutveckling, planering, landskap mm. Uppdragen är ofta komplexa och kräver en lyhördhet för både förutsättningar och beställare. Ambitionen är hög när det gäller gestaltning och vi har alltid fokus på människan, och hennes upplevelser av miljön, oavsett om det är en villa eller en stadsdel.

Om du är intresserad är du välkommen att höra av dig till kontoret med ett kort brev om dig själv, din bakgrund, vilka hjärtefrågor du brinner för. Bifoga en sammanställning av dina meriter och erfarenheter så hör vi av oss framöver om vi tror att vi kan utvecklas tillsammans.

Kontorschef

Är du sugen på att leda ett motiverat och engagerat gäng stadsutvecklare med olika bakgrunder och erfarenheter på en resa att göra skillnad? Vi vill erbjuda dig ett jobb som går ut på att skapa de bästa förutsättningarna för oss på Radar att tillsammans göra ett riktigt bra jobb och samtidigt har roligt på vägen!

Vi fortsätter att utvecklas – och växa!

Radar verkar inom fälten stadsbyggnad, planering, landskap, byggnader och stadsliv. Vi vill bidra till en proaktiv och positiv samhällsutveckling tillsammans med engagerade och nyfikna aktörer som har bestämt sig för att göra skillnad genom att skapa byggnader, platser och sammanhang som både människor och miljö mår bra av.

Vi är ett multidisciplinärt kontor med ett trettiotal medarbetare bestående av bland annat arkitekter, landskapsarkitekter, planeringsarkitekter och en etnolog. Vi befinner oss i en utvecklingsfas och har successivt vuxit de senaste åren och räknar med att fortsatt göra det. Vår ambition är att vara en självklar aktör inom samtliga discipliner med ett intersektionellt angreppssätt i projekten. Vi arbetar med allt ifrån stadsutvecklingsprojekt och detaljplaner till projektering av flerbostadshus och skolgårdar samt medborgardialoger och social hållbarhet. Vi bedriver också egen forskning på kontoret.

Din roll på Radar / Du är viktig för att vi ska lyckas

Till Radar kommer du inte till ett ”dukat bord”, utan här har du stora möjligheter att göra avtryck så  att vi tillsammans kan utvecklas som kontor. Som kontorschef arbetar du tätt tillsammans med vår VD, våra tre gruppchefer och vår administrativa personal och du ansvarar för den operativa verksamheten och alla medarbetare.

Arbetsuppgifterna spänner ifrån att planera den dagliga verksamheten, att se till att uppdragen har tillräckliga resurser, planera för framtiden till att ha koll på ekonomin, att se till att allt flyter på helt enkelt. Att samordna utvecklingen av vårt kvalitetssystem, våra arbetssätt och metoder är också en del av det som fyller din vardag.

I rollen ingår även att arbeta operativt i uppdrag: Därför ser vi gärna att du har erfarenhet ifrån branschen och att du är van vid att leda människor. Om du är arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller har motsvarande kompetens spelar ingen större roll. Huvudsaken är att du på ett engagerat sätt kan få oss och vår verksamhet att utvecklas.

En annan viktig uppgift är att tillsammans med oss på Radar skapa en engagerad och god arbetsmiljö med ett stort mått av trivsel via studieresor, kundträffar, after work etc. Vi vill ha kul på jobbet!

Meriter

 • Du är ansvarstagande, lyhörd och van vid att leda människor.
 • Du är duktig på och tycker om att verka i ett dynamiskt sammanhang och kan planera, prioritera och få saker och ting gjorda.
 • Du har en bakgrund som arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller liknande
 • Du har god kunskap om branschens möjligheter, förutsättningar och begränsningar
 • Du har en mångårig erfarenhet och har tidigare arbetat som studiochef eller liknande.

Ansökan

Skicka din ansökan till monika[at]radar-arkplan.se eller oskar[at]radar-arkplan.se. Urval sker löpande, så tveka inte att höra av dig!

Ordförande för kontorets fackklubb är Linda Wedblad, 031-788 16 93.

Planeringsarkitekt med 2–5 års erfarenhet

Du är nyfiken och intresserad av planeringens roll i samhällsbyggandet, hur planerarens verktyg kan skapa platser och miljöer som tilltalar människor och är en del av det hållbara samhället. Din nyfikenhet för andra professioner gör dig till en drivande kraft både i interna projektgrupper och tillsammans med samarbetspartners i strävan mot attraktiva, byggda miljöer.

Har du dessutom några års erfarenhet av planering enligt PBL och annan relevant lagstiftning? Då kanske du är intresserad av att jobba med oss på Radar arkitektur & planering!

Din roll på Radar
Som planeringsarkitekt på Radar får du arbeta med många olika sorters uppdrag: allt från regional och översiktlig planering och detaljplanering till stadsbyggnadsvisioner, strukturplaner, programhandlingar och tidiga skeden. Just nu arbetar vi till exempel med en bebyggelsestrategi för Kungsbacka kommun, en dialogprocess för centrumutveckling i Södertälje och utveckling av Campus Lundby för Volvo samt flera detaljplaner för Göteborgs stads plankonsultgrupp.

Du kommer delta i våra planerings- och stadsbyggnadsuppdrag som medverkande eller handläggande arkitekt beroende på din erfarenhet och kompetens. Beroende på projektets innehåll kan du komma att ha en drivande roll med ansvar för projektens framdrift, kvalitet och resultat och resursplanering.

På Radar vill vi att miljön som planerna ger förutsättningar för uppskattas av människorna som ska leva och verka där. Därför är det bra om du, precis som vi, ser dialog och processledning som naturliga delar i arbetet.

I din ansökan vill vi att du beskriver hur du uppfyller följande krav, och eventuellt meriter. Men vi vill såklart också gärna läsa om andra relevanta meriter och om dig som person!

Krav

 • Du är planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt, samhällsplanerare eller liknande
 • Du har minst två års erfarenhet.
 • Du kan plan- och bygglagen, har förståelse för planprocessens alla skeden och kan upprätta planhandlingar.
 • Du är genuint intresserad av stadsbyggnad och av att utveckla både marknad och metoder.
 • Du har god vana av att arbeta i Office-paketet, Adobe-sviten och i CAD.

Meriter

 • Du har tidigare varit inriktad på detaljplanering.
 • Du har arbetat både inom kommunal och privat sektor
 • Du har erfarenhet av dialog med byggaktörer, medborgare, tjänstemän på kommun och andra teknikkonsulter som behövs inom planprocessen.
 • Du har vana av att arbeta i Focus Detaljplan och GIS.

Ansökan

Skicka din ansökan till elin[at]radar-arkplan.se eller alexandra[at]radar-arkplan.se. Urval sker löpande, så tveka inte att höra av dig!

Vill du veta mer? Ring Elin Wiman (gruppchef) på telefonnummer 031-788 16 90 eller Alexandra Möllerström (temaledare) på 031-10 98 95.

Ordförande för kontorets fackklubb är Linda Wedblad, 031-788 16 93

Byggnadsingenjör med 5–10 års erfarenhet

Vi söker en byggnadsingenjör som kan arbeta med varierande arbetsuppgifter inom såväl utrednings- som projekteringsskeden. Du skall vara initiativrik och inneha ett stort intresse för gestaltning och byggnadstekniska frågor. Den sökande kommer även att vara delaktig i kontorets verksamhetsutveckling och bidra i framtagandet av mallar, beskrivningar etc.

Goda kunskaper i ArchiCAD är meriterande.

Skicka din ansökan till ulrik[at]radar-arkplan.se

Handläggande landskapsarkitekt med minst 5 års yrkeserfarenhet

Radar har flera spännande uppdrag där vi arbetar i byggprocessens alla skeden ifrån landskapsanalyser och strategier till detaljutformning. Därför söker vi nu en handläggande landskapsarkitekt med stort engagemang och gärna ett särskilt intresse för den yttre miljön som ekologisk och social agent i staden. Som alltid i våra uppdrag är det viktigt med idéutveckling, omsorg om såväl detalj som helhet och att sätta människan i fokus.

Personen vi söker har erfarenhet av detaljprojektering och är intresserad av urban grönska och dess betydelse för människors välbefinnande. Du arbetar gärna med dialog och brukarmedverkan, tycker om att arbeta i många olika skeden och är ansvarstagande och initiativrik.

Det är även meriterande är om du har arbetat i ArchiCAD.

Skicka din ansökan till monika[at]radar-arkplan.se

Ordförande för kontorets fackklubb är Linda Wedblad, 031-7881693

Erfaren och ambitiös stadsbyggare med minst 7 års erfarenhet

Radar har under de senaste åren fått förtroende att driva fler och fler komplicerade stadsbyggnadsuppdrag. Vi vill gärna bli fler och komplettera med ny kunskap och fler erfarenheter för att ta ännu ett steg i utvecklingen av tema stadsbyggnad.

Vi söker dig som är erfaren och driven inom stadsbyggnadsfältet och har arbetat med uppdrag både åt offentliga beställare och fastighetsägare som vill skapa framtidens stadsmiljöer. För att kunna ta en ledande roll i uppdragen och agera självständigt har du minst 7 års erfarenhet av uppdrag med den karaktär som Radar har inom tema stadsbyggnad.

Din roll på Radar

På kontoret får du arbeta med uppdrag åt stora offentliga beställare som driver stadsbyggnadsuppdrag, större privata fastighetsägare som köper fastigheter strategiskt och utvecklar dem succesivt och mindre fastighetsägare med en progressiv attityd och hjärtat på rätt ställe.

På Radar vill vi att miljön som planerna ger förutsättningar för uppskattas av människorna som ska leva och verka där. Därför är det bra om du, precis som vi, ser dialog och processledning som naturliga delar i arbetet.

Just nu arbetar vi bland annat med Campus Lundby (Volvo AB), Bråta (Next step group) och Skeppsbron (Södra Munksjön utveckling AB) på en övergripande skala och mindre fastighetsutvecklingsprojekt i Västsverige.

Din roll bli handläggande eller uppdragsansvarig beroende på din kompetens, erfarenhet och ambition. Du kommer ha ansvar eller delansvar för konceptutveckling, kundrelationer, resursplanering, kvalitet och resultat i nära kontakt med kund och den interna projektgruppen.

Om det känns träffande vill vi att du skriver en kort beskrivning av dig själv, dina ambitioner och vilka miljöer som inspirerar dig förutom hur du uppfyller följande krav, och eventuellt meriter. Bifoga en portfolio med en handfull projekt.

Krav

 • Du är planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt, samhällsplanerare eller liknande.
 • Du har minst sju års erfarenhet.
 • Du är gestaltningsintresserad och har lätt för att omsätta idéer till konkreta förslag.
 • Du är genuint intresserad av stadsbyggnad och av att utveckla både marknad och metoder.
 • Du är van att ansvara för projekt och har förståelse för planprocessens alla skeden.
 • Du har god vana av att arbeta i Office-paketet, Adobe och CAD.

Meriter

 • Du har arbetat både inom kommunal och privat sektor
 • Du är intresserad och har erfarenheter att arbeta FoU-inriktat

Ansökan

Skicka din ansökan till oskar[at]radar-arkplan. Urval sker löpande, så tveka inte att höra av dig!

Vill du veta mer? Ring Oskar Götestam (temaledare: tema stadsbyggnad) på 031-10 98 91.

Ordförande för kontorets fackklubb är Linda Wedblad, 031-788 16 93

Handläggande arkitekt med 5–8 års erfarenhet

Radar har flera spännande nya uppdrag och söker därför nu en handläggande arkitekt med stort engagemang som klarar av att arbeta såväl självständigt som i grupp. Som alltid i våra uppdrag är det viktigt med ett stort kvalitetstänk, omsorg om såväl detalj som helhet och med människan i fokus. Vårt mål är också att finna en handläggare som via ett metodiskt arbetssätt, erfarenhet och ett gott gestaltningsöga kan vägleda, guida och utveckla våra olika kompetenser på Radar.

Din roll på Radar

Som handläggande arkitekt på Radar får du arbeta med flera olika sorters uppdrag. Vi arbetar i byggprocessens alla skeden, allt ifrån exploateringsutredningar och fastighetsutveckling till projektering och färdigställande av byggnader. Fokus ligger på bostadsmiljöer, handelsmiljöer och stadsutveckling i olika former. Det är inte ovanligt att man hanterar flera projekt samtidigt så en vana vid att ha flera bollar i luften är bra.

På Radar arbetar vi tematiskt och det är viktigt för tjänsten att ha intresse för att vara med och utveckla och kanske också driva Radars strukturkapital via utveckling av mallar, metoder och kontorets projekteringskompetens.

Vi vill att miljön som vårt arbete ger förutsättningar för uppskattas av människorna som ska leva och verka där. Därför är det bra om du, precis som vi, ser dialog, samverkan och processledning som naturliga delar i arbetet.

Krav

 • Arkitektexamen med minst 5 års erfarenhet, gärna mer.
 • Stor vana av projektering av flerbostadshus och/eller handelsmiljöer.
 • Stor förståelse för byggprocessen och med kunskap om BBR, SIS etc.
 • Vana vid att uttrycka dig både i skrift och grafiskt i bild

Meriter

 • Vana vid att ha direktkontakt med beställare, entreprenörer och konsulter
 • Erfarenhet ifrån att arbeta med hållbarhetsaspekter i projekt
 • Vana vid att projektplanera, hantera tidplaner och projektekonomi
 • Vana vid ArchiCAD som arbetsverktyg i såväl tidiga som sena skeden

Ansökan

Skicka din ansökan till ulrik[at]radar-arkplan.se. Urval sker löpande, så tveka inte att höra av dig!

Ordförande för kontorets fackklubb är Linda Wedblad, 031-788 16 93

 

Planeringsarkitekt med 2–5 års erfarenhet

Du är nyfiken och intresserad av planeringens roll i samhällsbyggandet, hur planerarens verktyg kan skapa platser och miljöer som tilltalar människor och är en del av det hållbara samhället. Din nyfikenhet för andra professioner gör dig till en drivande kraft både i interna projektgrupper och tillsammans med samarbetspartners i strävan mot attraktiva, byggda miljöer.

Har du dessutom några års erfarenhet av planering enligt PBL och annan relevant lagstiftning? Då kanske du är intresserad av att jobba med oss på Radar arkitektur & planering!

Din roll på Radar
Som planeringsarkitekt på Radar får du arbeta med många olika sorters uppdrag: allt från regional och översiktlig planering och detaljplanering till stadsbyggnadsvisioner, strukturplaner, programhandlingar och tidiga skeden. Just nu arbetar vi till exempel med en bebyggelsestrategi för Kungsbacka kommun, en dialogprocess för centrumutveckling i Södertälje och utveckling av Campus Lundby för Volvo samt flera detaljplaner för Göteborgs stads plankonsultgrupp.

Du kommer delta i våra planerings- och stadsbyggnadsuppdrag som medverkande eller handläggande arkitekt beroende på din erfarenhet och kompetens. Beroende på projektets innehåll kan du komma att ha en drivande roll med ansvar för projektens framdrift, kvalitet och resultat och resursplanering.

På Radar vill vi att miljön som planerna ger förutsättningar för uppskattas av människorna som ska leva och verka där. Därför är det bra om du, precis som vi, ser dialog och processledning som naturliga delar i arbetet.

I din ansökan vill vi att du beskriver hur du uppfyller följande krav, och eventuellt meriter. Men vi vill såklart också gärna läsa om andra relevanta meriter och om dig som person!

Krav

 • Du är planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt, samhällsplanerare eller liknande
 • Du har minst två års erfarenhet.
 • Du kan plan- och bygglagen, har förståelse för planprocessens alla skeden och kan upprätta planhandlingar.
 • Du är genuint intresserad av stadsbyggnad och av att utveckla både marknad och metoder.
 • Du har god vana av att arbeta i Office-paketet, Adobe-sviten och i CAD.

Meriter

 • Du har tidigare varit inriktad på detaljplanering.
 • Du har arbetat både inom kommunal och privat sektor
 • Du har erfarenhet av dialog med byggaktörer, medborgare, tjänstemän på kommun och andra teknikkonsulter som behövs inom planprocessen.
 • Du har vana av att arbeta i Focus Detaljplan och GIS.

Ansökan

Skicka din ansökan till elin[at]radar-arkplan.se eller alexandra[at]radar-arkplan.se. Urval sker löpande, så tveka inte att höra av dig!

Vill du veta mer? Ring Elin Wiman (gruppchef) på telefonnummer 031-788 16 90 eller Alexandra Möllerström (temaledare) på 031-10 98 95.

Ordförande för kontorets fackklubb är Linda Wedblad, 031-788 16 93

Vi har gärna nyfikna praktikanter hos oss som vill lära sig mer om yrket, utvecklas i sin roll, bidra med goda idéer och har ett gott humör. Är du intresserad mejlar du oss din portfolio och en kort beskrivning om dig själv och vad du vill testa på hos oss till: praktik[at]radar-arkplan.se så hör vi av oss inom ett par veckor.

Radar är publicerat i press och har medverkat i ett antal olika program.

För press, intervjuer och andra mediarelationer, kontakta oskar[at]radar-arkplan.se

För bilder på projekt och/eller medarbetare, kontakta mikael[at]radar-arkplan.se