skip to Main Content

Elin ny arkitekt på Göteborgskontoret!

Hej Elin Orstadius!

Du har varit verksam i branschen ett tag nu, berätta lite om din bakgrund!

Jag har varit projekterande arkitekt i tretton år på KUB arkitekter och dessförinnan jobbat tre år som planarkitekt på stadsbyggnadskontoret i Lerum. Min arkitektutbildning var en rundtur i norden med arkitektskola i Trondheim, utbytesstudent i Århus och praktik i Reykjavik.

 Vilka projekt som du arbetat i tycker du att man skall spana in särskilt, som är du är riktigt nöjd med under ditt värv hittills?

Jag är inblandad i två byggkranar som syns i stan just nu. Tillbyggnaden av Humanistiska fakulteten vid Näckrosdammen och bygget av Lindholmens tekniska gymnasium på Lindholmen. Det ska bli väldigt spännande att se dem färdigställda. Jag tycker att HSB´s bostadskvarter Alfa vid Gibraltargatan/Borraregatan blev väldigt fint. Mest stolt är jag ändå över Brattebergsskolan på Öckerö. Den lärde jag känna som mycket mer än en byggnad med dess pedagoger, barn och elever som dagligen utvecklar nya kunskaper och färdigheter där. Det är ett äventyr att få komma så nära ett av samhällets innersta väsen som en förskola och grundskola utgör.

Nu blir det Radar, vilka tankar ledde dig till att ta det beslutet?

Jag är intresserad av er tvärfackliga arbetsprocess och lockas av er tilltro till att samverkande kunskap och dialogprocesser kan berika uppdragen och uppnå bra byggnader och miljöer. Det känns kul att återknyta kontakten med stadsbyggnad och samtidigt få jobba med husbyggnad. Jag vill hänga med er och ta del av er kunskap. Nu har jag möjligheten och det känns jättespännande.

Vilken särskild talang som du har vill du använda för att gestalta framtidens hållbara miljöer?

Jag har även läst biologi, kemi och geovetenskap vilket hjälper mig att förstå flera av de orsakssamband som hållbart samhällsbygge har att förhålla sig till. Jag tänker använda den förståelsen till att inspirera och väcka nyfikenhet hos fler att vilja utveckla och hitta hållbara lösningar.

Varmt välkommen till Surbrunnsgatan 6!

Tack så mycket!