skip to Main Content

Till minne av Päivi

”Så släcktes ljuset i dina ögon” så skrev en nära familjemedlem om vår kära kollega Päivi när hon lämnade oss i vår, alltför tidigt.

Päivi dök upp på Radar med sina pigga ögon och sitt nyfikna sätt 2013 efter studier i arkitektur på Chalmers. Hon  var utbildad arkitekt men var till stor del en formgivare mer generellt, då formen alltid präglade de projekt hon arbetade med. Hon hade en känsla för formen i fingrarna och skissade gärna för hand eller i lera. Hennes projekt färgades också av en omtanke om och ett intresse för brukaren vilket gjorde hennes projekt inte bara väl gestaltade utan också tillgängliga och omsorgsfulla.

Vi på Radar kommer alltid att sakna hennes skickliga handlag, hennes skratt, skarpa kommentarer och hennes pigga, glittrande ögon. På bilderna ovan visas ett par utvalda projekt i vilka Päivi hade en stor roll: gestaltning av ny entré till Skara ishall och inredningen till vårt stora konferensrum ut mot Surbrunnsgatan, där vi har våra fikastunder och som som alltid kommer påminna oss om vår saknade medarbetare.