skip to Main Content

Tillsammans på Stadstriennalen!

Hur går det egentligen för oss att leva tillsammans i städer? Många krigsliknande rubriker – mycket kopplat till den senaste månadens valhets – får oss att tro att det är ett mer eller mindre laglöst tillstånd i våra städer. Så är det förstås inte.  Men vilka är förutsättningarna för samliv, samverkan och samvaro i städer idag och för framtiden? Under Göteborgs Stadstriennal, som går av stapeln för andra gången, är vi en del i “Hemma Hos”-programmet och pratar just tillsammans städer med några smarta forskare och stadsanalytiker!

Medverkar i samtalet gör: Paul Göransson, civilekonom på Urbanivation; Sara Brorström, docent i Management och Organisation vid Gotheburg Research Institute; Karl Person de Fine Licht, doktor i praktisk filosofi vid RISE och KTH; Helena Holgersson, doktor i sociologi vid Göteborgs universitet och Monika Levan, landskapsarkitekt och delägare här på Radar.

Göteborgs Stadstriennal, där Radar deltagit i förarbetet, är en del av 400-årsjubiléet. Göteborgs Stadstriennal är en plattform för att samtala kring och gemensamt göra stad. Under fyra dagar i september pågår samtal, filmvisningar, praktiskt byggande och workshops runt om i Göteborg. Allt är kostnadsfritt och öppet för alla.

Programmet för Stadstriennalen hittar du här!